Látogatás az időseknél

Háromszéken, Erdélyben meglátogattuk az idősek otthonának lakóit.

December 30-án elhatároztuk az IKE (Ifjúsági Keresztyén Egyesület) csoportunk tagjaival, hogy elmegyünk a lemhényi és kézdiszentléleki idősek otthonába egy rövid ünnepi szolgálattal. Csatlakoztak hozzánk a csernátoni ikés barátaink is, így közösen indultunk útnak.

" Ő megsebez, de be is kötöz" (Jób 5, 18) - ezekkel a szavakkal köszöntött bennünket Lemhényben Raff Andrea szociális munkás, aki Isten végtelen szeretetéről, gondviseléséről beszélt a jelenlévőknek. Énekeltünk, beszélgettünk az idősekkel, ajándékokat adtunk át nekik a csernátoni Haszmann Pál Múzeum vezetőségének jóvoltából. Szabó Katalin Reményik Sándor Csendes csodák című versét szavalta el, könnyet csalva ezzel az öregek szemébe. Mindkét településen szeretetvendégséggel zárult ünnepi együttlétünk.

Jó volt örömet szerezni az időseknek, megtapasztalni a Biblia szavainak valóságát, miszerint  " aki másokat felüdít, maga is felüdül". Elhatároztuk, hogy még máskor is ellátogatunk az év során magas korú ismerőseinkhez, fényt, örömet vive ezáltal életükbe.

Kocsis Zoltán, kézdivásárhelyi IKE 
Fotó: Pásti Eszter

Csatolt állományok