Léteznek egyáltalán felnőttek?

Tizenéves diákokat lehet leemelni a polcokról a péntek reggel kezdődő Ráció, generáció, degeneráció című konferencián. Az élő könyvtárban egyszerre egy „könyvet" lehet kikölcsönözni 20 percre.
 

Minden generáció tanulhat a másiktól
A generációs különbségek mélyebb megértése, a párbeszéd kialakítása és a szakmai kompetenciák fejlesztése a célja a Ráció, generáció, degeneráció konferenciának, amelyet a Méntelek – Hetényegyházai Református Egyházközség szervez Kecskeméten, pénteken és szombaton.

Közös útkeresés
A rendezvényen teltház lesz – mondta a Parókia portálnak a konferencia főrendezője. Ferenczi Zoltán lelkipásztor hozzátette: csaknem négyszáz érdeklődő próbálja megfejteni a kérdést: melyik korosztály téved nagyobbat? A konferencia szépítés és cenzúra nélkül mutatja be az ifjúsági szubkultúrákat. A színvonalas előadások mellett workshopokat tartanak, ahol a résztvevő pedagógusok, pszichológusok, szociális munkások, mentálhigiénés szakemberek, és lelkipásztorok nemcsak az előadóknak, hanem a fiataloknak is feltehetik kérdéseiket.

Léteznek egyáltalán felnőttek?
A Parókia portál megkérdezett néhány fiatalt, hogyan látják szüleiket, nagyszüleiket, vagyis az előző generációkat. Vajon mi a legidegesítőbb a felnőttekben? Hogyan hat a fiatalokra, amikor a szülők rendrakásra ösztönzik őket? Miért isznak és cigiznek a tizenévesek? Mennyire számít, ha egy szülő tiltja mindezt? A diákok egy része, azt is megpróbálta megfogalmazni, vajon mitől felnőtt egy felnőtt? Létezik egyáltalán ilyen fogalom?