Már négyezren jelentkeztek a Szeretethídra

Festenek, parkosítanak, szemetet szednek, műsort adnak. Csak néhány feladat a sok közül, amelyet azok az önkéntesek végeznek majd, akik jelentkeztek a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes napjára.

A Magyar Református Szeretetszolgálat május 20–21-én szervezi meg a Szeretethíd elnevezésű Kárpát-medencei református önkéntes napokat. Regisztrálni még keddig (május 10-ig) lehet a www.jobbadni.hu oldalon. 

Eddig – azaz május elejéig – négyezren jelentkeztek a Szeretethídra. Tavaly több mint nyolcezer önkéntes segített a környezetében élőkön, a legtöbben az utolsó egy-másfél héten jelentkeztek – tájékoztatott Gilicze Réka, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs referense.



A vállalt feladatok között szerepel egyebek mellett közterületek és parkok rendbetétele, szemétszedés, parkosítás, virágok ültetése. Egyesek hajléktalanszállót, mások óvodai ágyakat festenek ki, valamint műsort adnak idősotthonban élőknek. Debrecenben süteményt osztanak a járókelőknek a főtéren, a bajai Szent Rókus kórházban a gyermekosztály betegeit és szüleit látogatják meg fiatalok, csoportos játékra, éneklésre invitálva őket. Több fegyházból a fogvatartottak is bekapcsolódnak a programba és a börtönön kívül végeznek önkéntes munkát, de óvodások is részt vesznek az önkéntesnapokon.


A Magyar Református Szeretetszolgálat programja mindenki számára nyitott, aki kész segíteni a környezetében élőkön. A kezdeményezés célja, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében az ország minden területén munkálkodjanak kisebb-nagyobb csoportok szociális, fejlesztési vagy ökológiai területen, valódi segítséget nyújtva ezzel a településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek.

A Szeretethíd az önkéntesség európai évének kiemelt magyarországi rendezvénye. A program fővédnöke az idén Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége és Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke.