Megjelent Studia Theologica Debrecinensis legújabb száma

Megjelent Studia Theologica Debrecinensis, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem teológiai szakfolyóiratának újabb száma (1/2011).

 A folyóirat az egyetem tanárainak, doktorainak, díszdoktorainak és doktoranduszainak publikációit kívánja közreadni, de helyet biztosít idegen nyelvű tanulmányok közlése számára is. Ez által betekintést nyújt a debreceni teológiai tudományművelés szellemi műhelyébe nemzetközi viszonylatban is, ugyanakkor tovább kívánja vinni a debreceni tudományszervezés nagy múltú örökségét. A folyóirat félévenként jelenik meg, megrendelés iránt a Rektori Hivatalban lehet érdeklődni: Ezt rektori@drhe.hu; Tel: +36-52/516-820.

Az aktuális szám tartalmából: 2009-ben a DRHE és Holland partnere (PThU) megrendezte negyedik közös konferenciáját, melyet a keresztség kérdéskörének szentelt. Ennek a konferenciának az anyaga teszi ki a jelen szám gerincét. A konferencia-anyagon túl két figyelemreméltó vendégelőadás írásos anyaga is helyet kapott a számban. A 2010. év őszi szemeszterében Fulbright ösztöndíjasként a DRHE-en oktató Elizabeth Hinson-Hasty utolsó előadásában egy amerikai szemszögéből tekintette át a magyarországi egyházak társadalmi szerepvállalását. Évenkénti rendszerességgel egyetemünkre látogató Hans Schwarz díszdoktorunk pedig 2010 tavaszi, legutóbbi előadásában a tudomány és teológia párbeszédén belül a tudományos kutatás emberi és teológiai határait járta körül. Részletes információk:

Csatolt állományok