Református közösségi ház épül

Lerakták Szandaszőlős új közösségi terének alapkövét a hétvégén: a Szolnoki Református Egyházközség uniós pályázaton nyerte azt a pénzt, amiből közösségi házat építenek, lehetőséget adva arra, hogy a vallási rendezvényeken túl szociális, ifjúsági és szabadidős programoknak is helyet adjon.

Kezdődhet az építkezés

Szandaszőlősön a Munkácsy utcában hamarosan megkezdődik az építkezés; a Szolnoki Református Egyházközség egy uniós pályázaton tavaly áprilisban csaknem 50 millió forint támogatást nyert a templom mögötti 80 éves épület felújítására, egy új közösségi ház építésére. A belvárosi közösségi ház már megújult, elkezdte működését a szeretetszolgálati központ, így elindulhat a szandai beruházás.

A szandai református gyülekezet eddig a katolikus templomban kapott helyet, az építkezés után pedig a közösségi házban tartják az imaórákat és istentiszteleteket. A 100 négyzetméteres épületben irodahelyiséget, egy 30 fő befogadására alkalmas termet és közösségi teret alakítanak ki. A ház nemcsak a református közösséget, hanem a szandai lakosokat is szolgálja majd.

 A Szolnok TV videó tudósítása az eseményről

Végh Miklós lelkipásztor elmondta: a szociális programban ingyenes szaktanácsadásokkal várják majd a városrész lakóit, emellett szabadtéri programokat is terveznek minden korosztálynak. Az építkezéshez a telket a város ajánlotta fel az egyházközségnek. Kállai Mária alpolgármester az ünnepségen hangsúlyozta: a református közösség munkájával gazdagítja a város életét és még hatékonyabban Szandaszőlős életét is. Az építkezés a héten kezdődik és a tervek szerint szeptember végére-október elejére elkészülhet az új közösségi tér. 

Forrás: Szolnok TV