Református pedagógusok Hollandiában

Magyarországi és erdélyi református középiskolák pedagógusai is részt vettek a múlt heti Nemzetközi Keresztyén Oktatási Konferencián a Hollandiai Apeldoornban. 

A konferenciát a hollandiai református iskolai oktatás szervezete, a VGS (Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs) és a Dreestar tanárképző főiskola szervezte a Jacobus Fruytier középiskolával karöltve. A 12 európai országból (Anglia, Belgium, Bulgária, Franciaország,Magyarország, Németország, Norvégia, Románia, Skócia, Svájc, Svédország, Szlovákia) érkező tanárokon, iskolaigazgatókon kívül Izraelből és Kanadából is érkeztek keresztyén iskolák képviselői összesen mintegy százötvenen. A konferencia szervezői hangsúlyozták az imádság és Isten Igéjének fontosságát, mint a református oktatás sarokköveit.

A konferencián magyarországi és erdélyi református középiskolák pedagógusai is szép számmal vettek részt a Református Pedagógiai Intézet és az OGO Alapítvány jóvoltából.

A magyar küldöttséghez csatlakozott a budapesti Benkő István Református általános Iskola és Gimnázium igazgatónője két kollégájával, ők a Dordrecht városában működő testvériskola, a Marnix Gimnázium látogatását kötötték össze a konferencia programjaival. Gyönyörű Bocskai viseletük nagy tetszést aratott európai kollégáik körében.