Segítsünk a kelet-afrikai éhezőkön!

Látva a Kelet-Afrikában kialakult szörnyű helyzetet a Magyarországi Református Egyház már a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón (július 19-24) megemlékezett az éhező szomáliai, etiópiai és kenyai lakosokról. Az egyház szükségesnek érzi, hogy valódi segítséget nyújtson a rászorulóknak, ezért a Magyar Református Szeretetszolgálat adománygyűjtést indított a szomáliai éhezők megsegítésére.

Az ENSZ szerint Szomáliában jelenleg 3,7 millió ember helyzete tekinthető válságosnak, ami az összlakosság fele. Közülük 3,2 millió embernek azonnali élelmiszersegélyre van szüksége. Ebben segíthetünk mi is!

Szomáliában hatvan éve nem volt példa ilyen mértékű szárazságra. Az aszály hihetetlen veszteséget okoz nem csak a növénytermesztésben, hanem az állatállományban is. Az élelmiszer árak Szomáliában és a környező országokban is 50-230%-kal növekedtek, a gázolaj ára pedig 20-30%-kal.

Segélyszervezetünk felvette a kapcsolatot a helyi és környékbeli országok szervezeteivel. Évek óta jó a kapcsolatunk a Child Aid Somalia-val, akik húsz éves tapasztalattal rendelkeznek a helyi segélyezésről. Orvoscsoportunk készséggel áll rendelkezésre egy későbbi egészségügyi segítségnyújtás alkalmával. A menekülttáborok túlzsúfoltak, az emberek alultápláltak, rosszak a higiéniai körülmények, ezért orvosi jelenlétre nagy szükség van.

A katasztrófa döbbenetes nagysága arra indította a Magyarországi Református Egyházat, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálatot felkérve összefogjon a Magyar Evangélikus Egyházzal és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel.

A Magyar Református Szeretetszolgálat adománygyűjtést indított az afrikai éhezők megsegítésére.
Számlaszám: CIB BANK 10702019-85008898-51100005 vagy online adományozás a kezdőlapon.
Kérjük a csekken, átutaláson tüntessék fel: "Életmentés Szomáliában"! 

 

További információk és friss hírek a www.jobbadni.hu oldalon találhatók.