Sikeresen befejeződőtt a XXIII. Angolnyelvű Bibliatábor

Az elmúlt héten 2013.07.14-20-a között Hódmezővásárhelyen került megrendezésre Bibliatáborunk. A Hódmezővásárhely-Ótemplomi Reformtátus Egyházközség és a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium közös szervezésében jöhetett létre.

A tábor lelki-és szellemi hátterét Dányi-Nagy Tamás és nyolc fős csapata és a Nagy-Britanniából érkező hat fős misszionárius fiatalok adták. A hét fő témája Pál apostol volt: Pál-fordul-láss! címmel. Az áhitatok, evangélizációk, bibliaórák, csoportos és személyes beszélgetések az élet nem mindig oly egyértelmű voltára adtattak választ, vagy éppen kérdések megfogalmazására sarkallhatták a fiatalokban. Kikapcsolódásként játék, sport, strand (a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával), kirándulás várta a táborlakókat. A Biblitábor zavartalan lebonyolításában a gyülekezet asszonyai segédkeztek. 

A pénzügyi hátteret az önrészen felül vissza nem térítendő pályázatokkal sikerült biztosítanunk. A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram támogatásával és a Csongrádi Református Egyházmegye hozzájárulásával.