Sosincs kész


Praktikum, változatosság, esztétika, új vagy elhasznált bútorok, bővülő család. Ezek a leggyakoribb szempontok, amelyek alapján újra és újra átgondoljuk, jól van-e berendezve otthonunk. Egy honlapnál sincs ez másképp.

Megújult a Tiszáninneni Református Egyházkerület internetes oldala. Testvérlapunkat, a tirek.hu – t a látogatók  igényeihez igyekeztek alakítani a szerkesztők – mondta a Parókia portálnak az egyházkerület sajtó- és kommunikációs referense. Rácsok András szerint egy honlap sosincs kész; ebből indultak ki, amikor megtervezték a szükséges változtatásokat.

Egyre több hír fogy
Olvasóik egyre több hírt fogyasztanak, és van is kínálat, mert a református Európa Rádió munkatársaival együttműködve számos gyülekezeti eseményről beszámolnak a honlapon. A református lelkész azt is hangsúlyozza, hogy ezeket a programokat a legfontosabb tartalmak közé sorolják, ezért is volt már alkalmatlan a portál korábbi szerkezete arra, hogy a hírrovat megfelelően betöltse szerepét. Rácsok András elmondta azt is, egyre több lelkipásztor érzi fontosnak, hogy beszámoljon a gyülekezetében folyó munkáról az egyházkerület hivatalos honlapján.

Mindenki számít
A tirek.hu oldalán a napi lelki táplálék rovat ad helyet a lélek felüdülésére alkalmas tartalmaknak. Itt minden nap négy református kegyesség szerinti igemagyarázat várja az olvasókat. 
– Az informálás mellett célunk a közösségépítés, a tiszáninneni közösségtudat erősítése, együvé tartozásunk kifejezése; emellett tudatosítani szeretnénk azt is, hogy a tiszáninneni reformátusok is tagjai egy nagyobb családnak, a Kárpát-medencei reformátusok közösségének. Emiatt markánsabb megjelenést kapott egy olyan rész is, ahol más egyházkerületek hírei olvashatók – fűzte hozzá Rácsok András.



Egymástól tanulva

A református lelkész hangsúlyozta azt is, hogy együttműködnek a Dunántúli Református Egyházkerület portáljával, valamint a Parókia portállal.
– A két honlap megújításakor látott és szerzett tapasztalatokat beépítettük saját honlapunkba, és büszke is vagyok az együttműködésünkre – tette hozzá.

A tirek.hu sikerét mutatja az is, hogy harmadik éve duplázódik a látogatottsága az előző évhez képest. Naponta 6-7 ezren kattintanak a honlapra.

Fekete Zsuzsa