Új gyülekezet-kezdeményezés Tolna megyében

Két tucatnyi részvevővel megtartotta első istentiszteletét a Lengyeli Református Misszió a Faluházban.

A kisebb gyermekek a nagyterem sarkában szőnyegen játszottak, miközben a serdülők és felnőttek megemlékeztek az Úr Jézus mennybemeneteléről. Mivel már 9 órakor kezdődött el az összejövetel, a záró ének és az áldás után még bőven maradt idő beszélgetésre, a kapcsolatok ápolására.

Tolna megye legmagasabban fekvő településén már az ezredforduló óta havi rendszerességgel ősszegyűlnek különböző felekezetű háttérrel rendelkező emberek a Biblia közös tanulmányozására, megbeszélésére. Egy részük helyi lakos, más részük pedig rokoni, baráti vagy iskolai szálakkal kötődik a faluhoz. Idén januárban érettnek látták az időt arra, hogy istentiszteletek szervezésével megtegyék a következő lépést afelé, hogy – reményeik szerint – a jövőben önálló gyülekezet jöhessen létre a faluban.

Jelenleg a bonyhádi református egyházközség prédikáló-állomásaként működik, az adminisztratív és lelki vezetésre az egyházmegye missziói munkatársa, a Hollandiából származó Marco de Leeuw van Weenen kapott megbízást. Jelenleg kéthetente tart istentiszteletet és bibliaórát, nyáron pedig a tervek szerint gyermektáborra, illetve ruha- és könyvvásárra is kerül majd sor.

Pünkösd első napján lesz a következő istentisztelet, majd ezt követően minden második héten.



További információk:
Marco de Leeuw van Weenen, a Tolnai Református Egyházmegye missziói munkatársa
(mobil: 0630 348 9990).