Vitorlabontó

Sziasztok! Sok szeretettel köszöntelek Benneteket a Fülöp-szigetekről! Nemrég a parokia.hu egyik munkatársa megkérdezte, küldenék-e időnként beszámolót arról, hogy mi történik velem. A kérésnek örömmel teszek eleget – szívesen osztom meg veletek mindazt az áldást, amelyben részem van.

No, de miről is van szó? 2011 szeptemberétől egy Logos Hope nevű hajó fedélzetén szolgálom Istent önkéntesként. A hajó célja, hogy tudást, segítséget és reményt vigyen a világnak. A tudást elsősorban a fedélzeten működő könyvesbolt, a segítséget a különböző segélyszolgálatok (szemüvegek, segélycsomagok osztása, ingyen orvosi és fogorvosi ellátás nyújtása és még sok más) segítségével adjuk a rászorulóknak. A remény alatt azt a reménységet értjük, amit Jézus Krisztus adott a szívünkbe.

A hajó 400 fős személyzete 45 országból érkezett. A fedélzeten van iskola (a családok részére), fodrászat, pékség és minden, ami a szárazföldi léthez is nélkülözhetetlen. A kapitánytól kezdve a hajómérnökön át a szakácsig mindenki önkéntes. Azt, hogy én is a legénység része lehetek, elsősorban Istennek, másodsorban azoknak köszönhetem, akik imában és anyagilag támogatják kétéves küldetésemet.

Az indulás előtti interjú (amelyben még több információ található) óta már több mint fél év eltelt. A honlapomon gyűlnek a rövid, fényképes beszámolók – ezért arra gondoltam, hogy az itt következő cikkekben nem a külső, hanem a belső élményekre koncentrálok. Szeretném megosztani Veletek mindazt, amire Isten tanít ezekben a hónapokban.

Nem tudom előre megmondani, hogy milyen gyakran jelentkezem majd – igyekszem időmtől és energiámtól függően minél gyakrabban írni. Azt viszont őszintén remélem, hogy a következő cikkek számotokra is elgondolkodtatóak és áldásosak lesznek!

Szeretettel,
Szabó Viktor 

 

Istennel a fedélzeten
Malajzia, Szingapúr és a Fülöp-szigetek kikötői várják a keresztyén magyar fiatalokat.  

 

 

Vízre, magyar!
Két év egy hajón - Isten szolgálatában