Károli Szabadegyetem

A Károli Szabadegyetem rendezvényein az adott tudományterület neves képviselői – köztük a Károli Gáspár Református Egyetem jeles oktatói, elismert professzorai – aktuális témákról, jelenségekről és azoknak a társadalmi, gazdasági, tudományos, kulturális és hitéleti kérdésekben az emberek életében kiváltott hatásairól, változásairól tartanak előadásokat.

A hiánypótló rendezvénysorozat célja, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem – alapfeladatának megfelelően, a szellemiségével és küldetésével összhangban – teret biztosítson a tudásra vágyóknak. A Károli Szabadegyetem (KSZE) – közérthető, tudományos és egyben aktuális témákkal foglalkozó előadásaival – az egyetem hallgatóin kívül minden olyan érdeklődőre számít, aki nyitott a világra és a mindennapi életünket átszövő kérdések mélyebb megértésére vágyik.

A mindenki számára nyitott rendezvény végén a témához kapcsolódó kérdésfeltevésre is lehetőséget biztosítunk. 

A május végén induló rendezvénysorozat előadásairól azon érdeklődők sem maradnak le, akik személyesen nem tudnak jelen lenni, hiszen az előadásokat rögzítjük, és a későbbiekben az egyetem online felületén és a közösségi médiában is elérhetők lesznek.

A Károli Gáspár Református Egyetem ismeretterjesztő előadássorozatát a tanév során havonta egy alkalommal rendezi meg, az esti órákban. Az előadássorozat helyszíne a gyönyörűen felújított Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes.

Az első előadást – amelyre a Magyar Jogász Egylettel való együttműködés keretében kerül sor – Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke tartja Konszenzus vagy konfliktus – Az európai intézmények és a tagállamok viszonya, különös tekintettel a bírók közötti dialógusra címmel. 

Időpontja: 2022. május 25., szerda este 18 óra

Házigazda és beszélgetőpartner: Prof. Dr. Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, a Magyar Jogász Egylet elnöke, európai parlamenti képviselő

Helyszín: Károlyi-Csekonics-palota (1088 Budapest, Reviczky utca 6.)

A Károli Gáspár Református Egyetem ténylegesen is megnyitja kapuit azok előtt, akik kíváncsiak, nyitottak, felelősen gondolkodnak és érdeklődnek a napjainkat, sorsunkat érintő témák iránt.

Az ismeretterjesztő előadás előtt, regisztrált vendégeink számára vezetett történelmi séta lehetőségét is biztosítja az egyetem az előadás helyszínén, a Károlyi-Csekonics-palotában.

A Károli Szabadegyetem első előadására az alábbi linken regisztrálhat: http://www.kre.hu/szabadegyetem/regisztracio/