Nyomtat Elküld Olvasási nézet

ADOMÁNYOK


„A jótékonyságról pedig és az adakozásról el ne felejtkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten.”
(Zsidók 13:16)

Tisztelettel köszönetet mondunk támogatóinknak minden anyagi áldozatért, hisz Egyházközségünk KIZÁRÓLAG ezekből a felajánlott adományokból tartja fenn önmagát.

Tájékoztatjuk gyülekezetünk tagjait, hogy a Magyarországi Református Egyházban törvényeink szerint a következő adományok vannak:

2002. évi I. törvény a Magyarországi Református Egyház gazdálkodásáról  III. Fejezet 9.§

(1) „ Az egyház szolgálatainak ellátására e törvényben szabályozott módon anyagi áldozatot kér és fogad el."

(2) „Az egyháztag hitből fakadó kötelessége, hogy egyházfenntartói járulékot fizessen, amelynek mértékét a gyülekezet presbitériuma határozza meg...."


Az ADAKOZÁS módjai a Református Egyházban

I. Perselyadomány

II. Egyházfenntartói járulék (Évi támogatás név szerinti befizetése)

III. Adomány Isten dicsőségére ( Hálaadomány név szerint)

IV. Céladományok: (Különböző célra meghirdetett befizetések)

***

"Emlékezzetek meg az Úr Jézus szavairól. Mert Ő mondta: Nagyobb boldogság adni, mint kapni." (Apostolok Cselekedetei 20,35)

***

 

AZ EGYHÁZFENNTARTÓI JÁRULÉKRÓL

A Bp. Pestújhelyi-Újpalotai Református Egyházközség Presbitériuma 5/2023. határozatában úgy döntött, hogy Egyházközségünkben 2024.január 1-től az egyházfenntartói járulék ajánlott összegének alsó határa ezután 12.000,-Ft/év legyen.



FONTOS!

Abban az esetben, ha valaki temetési vagy esketési szertartás ügyében keres meg minket, de nem tagja a gyülekezetünknek, vagy az utóbbi három évben nem fizetett egyházfenntartói járulékot, attól három évre visszamenőleg kérhetjük ennek rendezését, azaz 30.000,-Ft-ot.


A Presbitérium a fentiek alapján a temetési és esketési szolgálatok megtartásáért kérhető STOLÁRIS adomány alsó határát is 30.000,-Ft-ban határozta meg.

***

„Reménykedjünk az Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk." (1Timótheus 6,17)

***

ADOMÁNYOK BEFIZETHETŐK:

Személyesen a hivatalban, Postán csekken, vagy átutalással.

Számlaszámunk: 11715007 - 20125806

Az adományozási bevételekért és felhasználásukért a Presbitérium felel.

 

***

„Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". (2Korinthus 9,7)

***

„Áldott az Úr! Napról napra gondot visel rólunk szabadító Istenünk."

(Zsoltár 68,20)

***

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 185, összesen: 507053

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.