Ott, ahol vagy

Ezzel a címmel hirdette meg rendhagyó nyári dicsőítő iskoláját a Sófár református dicsőítő mozgalom. Olvasási tervek, távolból is elvégezhető interaktív műhelymunka, webinárium élő kapcsolással és dicsőítés különböző helyszíneken – ez mind szerepel az idei programban, melyre augusztus 2., vasárnap éjfélig lehet jelentkezni.

Az utóbbi hónapokban közösségeinkből kiszakadva, egymástól távol élhettük át mindannyian: Isten a körülmények ellenére bárhol és bármilyen helyzetben jelen van, és vár minket a Vele való közösségbe – a Sófár szervezőcsapata ezekkel a szavakkal ajánlja az érdeklődőknek az idei dicsőítő iskolát augusztus 4., kedd és augusztus 8., szombat között. A több száz fős rendezvényt a járványhelyzetre való tekintettel nem tarthatják meg az eredeti tervek szerint, de kreatív módon lehetőséget biztosítanak a közösség megélésére, a szakmai fejlődésre és az Istennel való kapcsolat ápolására.

Reggelente olvasási tervek segítik az elcsendesedést. Egy bibliai igeszakasz és a hozzá tartozó kérdések szolgálnak az egyéni csendesség kiindulópontjául. Aki szeretne, csoportos beszélgetést is folytathat erről, sőt, interaktív családi változata is lesz ugyanennek az áhítatnak.

Napközben interaktív műhelyfoglalkozásokhoz kapcsolódhatnak az érdeklődők interneten keresztül. Ezúttal többet is választhatnak, hiszen a kurzusok résztvevői otthon végezhető feladatokat kapnak. Idén dalíró, dalfordító, dráma-, énekes, filmes, irodalmi, nemezelő, szakrális népművészeti műhely, valamint a teológia és a művészet kapcsolatát feldolgozó műhely is indul.

Késő délutánonként a dicsőítés témáját feldolgozó webináriumok indulnak. Ezek egyetlen központi kérdésre igyekeznek választ találni: hogy lehet megélni Isten jelenlétét, közelségét, dicsőítését, szolgálatát abban a közösségben, testben és élethelyzetben, ahol vagyunk. Előadók: Thoma László lelkipásztor, Tatai István lelkipásztor, Földesi Barnabás festőművész, Kovács Teodóra lelkipásztor, valamint Kiss Sámson Endre lelkipásztor.

Minden nap végén különböző helyszíneken, különböző dicsőítő csapatok szolgálatával Istent dicsőítő esteket rendeznek. A dicsőítéseket online élőben közvetítik, a helyszínek sorrendben: Miskolc, London, Hatvan, Veszprém és Budapest. Csütörtökön a vállalkozó kedvűek otthonaikban is szervezhetnek dicsőítő estet, családdal, barátokkal körülvéve.

Az idei Sófár református dicsőítő iskolába jelentkezni ennek a regisztrációs űrlapnak a kitöltésével lehet augusztus 2., vasárnap éjfélig. A jelentkezés a feltétele a limitált létszámú műhelyekben való részvételnek, az olvasási tervekhez való hozzájutásnak és a webináriumok interaktív beszélgetésein való részvételnek. Az élőben közvetített dicsőítéseket regisztráció nélkül is elérhetővé teszik a szervezők, de kérik, hogy ha valaki csak ezeket tudja követni, akkor is regisztráljon.