Gyűjtés a haiti túlélők megsegítésére

Országos gyűjtést hirdet a haiti túlélők, gyermekek megsegítésére a Magyar Református Szeretetszolgálat.
Friss híreink az orvoscsoport munkájáról.

A szervezet arra kér mindenkit, hogy lehetőség szerint adományainkkal álljanak a bajba jutottak mellé, bizonyítva ezzel a Református Egyház nemzetközi szolidaritását és a testvéri közösség vállalását.

Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, 1146 Budapest, Hungária krt. 200.

Számlaszám: CIB BANK 10702019-85008898-51100005

Kérjük a csekken, átutaláson tüntessék fel: "Haiti misszió"

Haitit 12-én, kedden éjszaka rázta meg a Richter-skála szerinti 7.3 erősségű földrengés. A református szeretetszolgálat munkatársai már a helyszínen vannak és szombat hajnaltól segítenek a földrengés sújtotta területen. A legnagyobb csapást az ország nyugati tartományai szenvedték el, de a fővárosban, Port-au-Prince-ben és a környező településeken is súlyos károkat okozott a természeti katasztrófa. Egyes jelentések szerint az áldozatok száma elérheti a százezer főt. Ezrek rekedtek a romok alatt, miközben a mentést az akadozó távközlés és az egyre rosszabb közbiztonság is hátráltatja.

 

ORVOSCSOPORTUNK AZ UTCÁKON
2010.01.19
Orvoscsoportunk tegnap egész nap nem volt elérhető telefonon. Azért, mert nem a már megszokott port-au-prince-i repülőtéren fogadták betegeiket, hanem egy német csoporttal a város zsúfolt, különösen segítségre szoruló részén látták el a bajbajutottakat.

 

ÉLETMENTÉS PORT-AU-PRINCE REPÜLŐTERÉN

2010.01.17
A Magyar Református Szeretetszolgálat orvoscsoportja a főváros, Port-au-Prince repülőterén látja el a sérülteket. Megérkezésükkor egy kisfiút vittek hozzájuk, akinek összeomlott a keringése – hála Istennek, sikerült megmenteni. A csoport éjt nappallá téve dolgozik, a nap bármely szakában készen állnak a betegek ellátására.

Egyszerre két beteggel tudnak foglalkozni, hiszen két ápoló és két orvos van a csapatban. A városban káosz van. A fosztogatások folyamatosak, az emberek idegesek, félnek – különösen a börtönből elszabadult 4000 fogolytól, és az éhségtől. A katonaság megpróbál rendet tenni. A segélycsapatok biztonságát a kétségbeesett embereken kívül a mindenhol megtalálható madárpókok csökkentik. Nagyon sokan várnak orvosi segítségre, szükség van gyógyszerekre. Az utórengések inkább a helyi lakosságot ijesztették meg, a segélyszervezetek fel voltak készülve a földrengés utóhatásaira. Tegnap egy német és egy belga csoportot is megtámadtak fényes nappal az utcán, ők elindulnak haza, a többi segélyszervezetnek eligazítást tartanak arról, hogyan maradhatnak biztonságban.

Korábbi híreink

További információ a www.jobbadni.hu oldalon olvasható.