Játszóteret épít a gyülekezet

Hozzávalók: két csipet művészi gondoskodás, három csipet szeretet és egy csipet csapat.

 

 

Új játszóteret épít a Budai Református Gyülekezet a Gyökössy Endre Református Óvoda számára. A gyerekek korábban a Baár-Madas Református Gimnázium udvarának egyik elkerített részén játszhattak a szabadban. A lapályos terület azonban nem volt ideális az ovisok számára, hiszen a kicsik gyakran a sárban játszottak, mindössze néhány régi kerti játékon - tudtuk meg Gondos Attilától, a gyülekezet egyik tagjától.

 

Három hétvége alatt elkészül

Az óvodás gyermekek szülei alapítványt hoztak létre, amelynek kuratóriuma döntött úgy, hogy új játékparkot építtet a gyerekeknek. Tavaly jótékonysági előadóestet tartottak a Budai és a Pasaréti Református Gyülekezetekben. A befolyt összegekből, egyéni adományokból, valamint az alapítvány hozzájárulásából finanszírozzák az udvari játékokat.

A munkát lelkes önkéntesek végzik: az ovis gyerekek szülei közül néhányan a Budai Református Gyülekezetbe járnak, hozzájuk csatlakoztak a közösség más tagjai is, valamint a Pasaréti Református Gyülekezetből és a Budahegyvidéki Református Egyházközségből is néhányan. A munkálatok az elmúlt hétvégén kezdődtek meg, két héten belül pedig szeretnék felépíteni a játszóteret Balla Gábor gyülekezeti tag, a Millenáris Park Zöld Péter játszóterét megálmodó faszobrász tervei alapján.

A Vajdaságban is építettek egyet

Nem ez az első ilyen jellegű megmozdulása a Budai Református Gyülekezetnek. Tavaly egy vajdasági településen, Péterrévén jártak, ahol egy akkor plántált gyülekezetnek segítettek szerény anyagi keretből felépíteni játszóterüket. Gondos Attila portálunknak elmondta, ez az élményük idén is tettekre sarkallta a gyülekezet tagjait. – A missziós cél betöltéséért fáradozó emberekkel találkozhattunk akkor, és ez adott lendületet idén is. Tudtuk, hogy a játszótér felépítéséhez hozzátartozik az ima, a közös étkezések megszentelése, a vasárnap délutáni, munka utáni istentisztelet prédikációval, dicsőítéssel – meséli. Az elmúlt hétvégén azok is részesei lehettek ennek a közösségi élménynek, akik nem tartoznak egyik gyülekezetbe sem. Gondos Attila szerint az is missziói jelentőségű, hogy ezek az emberek láthatták: olyan keresztyének is részt vesznek az önkéntes szolgálatban, akiknek semmi kötődése nincs ehhez az óvodához.


Összehozza az embereket

– Nemcsak az ügyességünket fejleszti ez a munka, hiszen lelki áldásokat is rejt a szolgálat a közösségünk számára. Akik eddig csak futólag találkoztak, most közelebb kerülhetnek egymáshoz. Ez a munka láthatatlan módon erősíti a bizalmat, szeretetet – állapítja meg a gyülekezeti tag.
Bár az első hétvégén leginkább a férfiak erejére volt szükség, egyre több nő is bekapcsolódott a szolgálatba – az asszonyok a konyhán sürgölődtek, hogy ne remegő kezek markolják a kalapácsot.
Csizmadia Márta gyülekezeti tag három gyermek édesanyja. Legidősebb csemetéje a Baár-Madas Református Gimnázium diákja, középső lánya az óvodába jár, és úgy tervezi, a legkisebb lányát is oda íratja be. Ő maga is a konyhán segédkezett eddig. – Jó volt látni, hogy együtt izzad, pihen, étkezik a férficsapat – számol be mosolyogva. – Hálásak vagyunk fölfelé, és köszönettel tartozunk mindenkinek, akik kicsit is hozzátesznek a játszótér létrejöttéhez, ami a semmiből áll elő. Reméljük, hogy a gyerekeink is azt a nagy szeretetet és örömet fogják megtapasztalni, amit mi a munkálatok során.


 

Jakus Ágnes