Orvosokkal segítenek a reformátusok

Nyolcfős orvos csoporttal, valamint 15 000 dollár értékű egészségügyi felszereléssel és adománnyal indul útnak hétfőn reggel a Magyar Református Szeretetszolgálat a Fülöp-szigetekre. A több mint tízezer halálos áldozatot követelő Haiyan tájfun miatt a Fülöp-szigetek kormánya nemzetközi segítséget kért a helyzet megoldásához.

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) szombaton készenlétbe helyezte a nemzetközi bevetésekre szakosodott orvoscsoportot, valamint az ENSZ-nek is jelentette segítségnyújtási kapacitását - olvasható az MRSZ közleményében.


A Magyar Református Szeretetszolgálat nyolcfős küldöttsége a legnagyobb kárt szenvedett Teyle sziget Tacloban városában nyújt  majd segítséget.  A csoport teljesen önellátó, kórházi sátorral is rendelkezik a gyógyítást az érkezés után azonnal megkezdik. A református egyház adományaként nemcsak orvosi szaktudásukat viszik a katasztrófa sújtotta területre, de orvosi felszerelést, fogyóeszközöket, kötszert, gyógyszert, infúziót, fájdalomcsillapítót és az ellátáshoz szükséges eszközöket is magukkal szállítják hétfőn. A misszió másodlagos célja, hogy felmérjék a helyreállítás során adódó igényeket és lehetőségeket.

A szeretetszolgálat adománygyűjtést indított a katasztrófával sújtott terület megsegítésére, mely a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívásával támogatható, de a 10702019-85008898-51100005 számlaszámon keresztül, illetve a szeretetszolgálat jobbadni.hu oldalán online adományozásra is lehetőség nyílik.

További információ:

www.jobbadni.hu