Vissza az ősi bölcsőhöz

Beiktatták a Siklós–Máriagyűd Református Társegyházközség új lelkipásztorát, Komlósi Péter Attilát.

 

 

Isten adott lelkipásztort

Görcsoldásra hívta a siklósi gyülekezetet prédikációjában a dunamelléki püspök.
Szabó István igehirdetésében azt kérdezte, hogy miért nem bízunk egymásban.
„Miért nem tudjuk egymást szeretni?
Miért nem hiszünk a másiknak?
Miért olyan a magyar ember, hogy önmagának a sarokban tökéletes, de egy másik magyarral összekerülve négy világot csinálnak azonnal? Hadd hívjalak mindannyiótokat görcsoldásra, és hadd írjam a szívetekbe: ha nem tudtátok, ezért adott Isten nektek is lelkipásztort, hogy ő is szavával, igehirdetésével, tanácsával, a gyülekezet pásztorolásával segítsen és tanítson benneteket arra, hogyan oldja el magát az ember saját bálványaitól, hamis isteneitől, romlottságától, és hogyan kösse magát oda az élő Istenhez.”
Szabó István áldást kért a siklósi lelkipásztor életére és szolgálatára, majd Peterdi Dániel esperes beiktatta hivatalába Komlósi Péter Attilát.

Emlékezz!

Visszakanyarodott Baranya megyébe a Komlósi család útja – mondta köszöntésében az új lelkipásztor édesapja. Komlósi Péter nyugdíjas esperes emlékeztetett arra, hogy 85 esztendővel ezelőtt kezdődött a most beiktatott fiatal lelkipásztor nagyapjának baranyai szolgálata, majd 1953 őszétől nagybátyja is Pécsett szolgált káplánként, lelkipásztorként, végül esperesként.
– A Dunamelléki Református Egyházkerület ősi bölcsőjéhez rendelt téged Isten, és általad visszahajlik családunk útja is ide. Őseink elkötelezettek voltak, hogy a bennük lévő világosság ne csak a templom falai között ragyogjon, hanem közéleti kérdésekben is felelősséget vállaltak, megszólaltak. Ez neked is feladatod és küldetésed – zárta szavait Komlósi Péter.

Együtt az iskolával

Egy éve maradt lelkipásztor nélkül a siklósi gyülekezet. Komlósi Péter Attila az ünnepségen megerősítette, hogy gyülekezeti lelkészként szeretne szolgálni, de kitért az iskolával ápolt kapcsolatukra is.

Úgy fogalmazott, hogy ott virágozhat egy gyülekezet, ahol az iskola maga is virágzik, ezért is szeretne minél aktívabban részt venni a helyi iskola életében.

 

Fekete Zsuzsa

 

Szabó István püspök igehirdetésének szövege itt olvasható.