Radírozzuk ki a különbségeket!

A nyári szünet első napján indítja országos tanszergyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat. A „Radírozzuk ki a különbségeket!” program célja, hogy Kárpát-medence-szerte legalább 1358 hátrányos helyzetű gyermek tanévkezdése válhasson örömtelibbé, az adományokkal pedig csökkenteni tudja az alapítvány a rászoruló családok iskolakezdéssel járó kiadásait. Az adománygyűjtéshez tárgyi és pénzügyi felajánlással is csatlakozhatnak az adakozni vágyók. 

 

Több mint egy évtizede minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját a Magyar Református Szeretetszolgálat, miután tapasztalataik szerint rengeteg kisdiák hátránnyal indul tanévkezdéskor, amiért szüleik nehéz helyzete miatt nem tudják beszerezni a szükséges tanszereket. Ez kihívások elé állítja őket a tanulásban, az iskolai feladataik elvégzésében és a beilleszkedésben is. A probléma még hangsúlyosabban jelenik meg a többgyermekes vagy egyszülős családokban, így ezek a diákok még inkább kitettek az iskolai lemorzsolódás veszélyének, amely későbbi életükre is komoly hatással bír.

Ebben a szükséghelyzetben hirdeti meg idén is tanszergyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat, melyhez bárki csatlakozhat tárgyi vagy pénzügyi felajánlással. Az alapítvány célja, hogy legalább 1358 nehéz helyzetben élő diákot segíthessen tárgyi adományokkal a tanévkezdést megelőző napokban. A támogatottak között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél nevelkedő diákok, valamint a háború elől elmenekült és határon túli gyermekek is szerepelnek. 

Tárgyi adományként augusztus 10-ig fogad új vagy használt, de jó állapotú iskolatáskákat és tolltartókat, valamint újonnan megvásárolt iskolaszereket – füzeteket, írószereket, körzőt, vonalzót, vízfestéket, temperát, ecsetet – az alapítvány országos irodáiban (Budapest, Debrecen, Ózd, Alsóörs, Szeged), továbbá augusztus második hétvégéjén több nagyvárosban is áruházi gyűjtést tartanak az MRSZ munkatársai és önkéntesei, melyek pontos helyszínei megtalálhatóak az alapítvány honlapján.

A tanszergyűjtés pénzügyi felajánlással is támogatható egészen a nyári szünet végéig, így a befolyt összegből a Szeretetszolgálat munkatársai vásárolják meg a diákok számára szükséges termékeket. Az adománygyűjtés támogatható a 1358-as adományvonal hívásával vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével, online bankkártyás fizetéssel az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat bankszámlaszámára (10702019-85008898-51100005) történő átutalással (közlemény: tanszer). A Magyar Református Szeretetszolgálat még az iskolakezdést megelőzően eljuttatja adományait a támogatásra szoruló gyermekek számára.