Egyszerűen református

Személyi jövedelemadónk egy százalékával a Magyar Református Egyház társadalmi, egészségügyi, oktatási és szociális területeken végzett szolgálatát támogathatjuk.

A felajánlás csak egy mozdulatba kerül, mégis számos missziót, köztük a cigány-, siket-, iszákosmentő-, menekült-, hajléktalan-, vakmissziót segíthetjük. Egyházunk börtön-, kórház- és repülőtéri lelkészséget, családsegítő szolgálatot, telefonos és internetes lelkigondozást is működtet.

 

Az egyszázalékos felajánlással 14.400 fő, köztük 140 orvos, 300 szakápoló és szakdolgozó, 1560 lelkész foglalkoztatásához járulhatunk hozzá. Református közoktatási intézményekben jelenleg 61.000 fő, a felnőttoktatásban 8550 fő tanul, a hittanoktatásban 137.340 gyermek vesz részt.

Egyházunk szerteágazó szociális munkát is végez, legyen szó idősellátásról, gyermek- és családvédelemről, a fogyatékkal élők, szenvedélybetegek és hajléktalanok segítéséről.

A Magyar Református Egyház technikai száma 0066, a magánszemélyek szja-bevallása benyújtásának határideje 2020. május 20.

A felajánlás feltételeiről és egyéb információkról az egyszázalékos kampány hivatalos oldalán olvashatunk.