Legyetek felkiáltójellé!

A Szeretethíd olyan segítségnyújtó akció, amely mindenkit vár, legyen akár idős, akár fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő testvérünk határon innen vagy túlról. Tegyünk önkéntesként közösen egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségeinkért, valamint a teremtett világért! 

A Szeretethíd elnevezésű önkéntes napokat 2009-ben hívta életre a Magyar Református Szeretetszolgálat. 2012-ben már a magyar reformátusság egyesülését is ünnepelhettük az által, hogy az önkéntes napot egész Kárpát-medencére kiterjesztettük: ekkor összesen 11 000 önkéntes csatlakozott a megmozduláshoz. 2014-ben pedig már közel tizenhatezren segítettek másokon ily módon.

Mindezt vidáman, közösségben, egymást megismerve és egymásra jobban odafigyelve tervezzük megvalósítani. Szeretnénk rámutatni továbbá, hogy bár a jelenlegi válság következménye lehet a családok bezárkózása, magába fordulása, mégis törődnünk kell a környezetünkkel, a környezetünkben élők nehézségeivel. A helyi közösségektől való elszigetelődés folyamatát kell megelőzni, ebben kíván segíteni ez a kezdeményezés.

Szeretnénk, ha a Kárpát-medence minden területén munkálkodnának kisebb-nagyobb csoportjaink szociális, fejlesztési és ökológiai területen, valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek.

A világ felé is bizonyságot tehetünk ilyen módon. Szeretnénk megmutatni, hogy a válság ellenére az egyház nemcsak magával törődik, hanem a környezetével, másokkal is. Isten segítségét kérjük ahhoz, hogy hidat tudjunk építeni a generációk között, a segítségnyújtók és rászorulók, világ és társadalom, Isten és ember között.

Gyakran találkozunk azzal, hogy önkénteseink mosollyal az arcukon mesélik, mennyi mindent kaptak az önkéntesség során, mennyire feltöltődtek energiával. Amikor rendbe teszünk egy játszóteret egy közösséggel, és nevetünk a kis botlásokon, amelyeket közben elkövetünk, amikor a gyerekek aztán birtokukba veszik a megszépült területet, mi is gyarapodunk. Miként csodálatos érzés körülnézni egy szeméttől megtisztított parkon, a szeretetotthonban a műsorunk közben könnycseppeket elmorzsolgató időseken, fogadni a fogyatékkal élők háláját és ölelését némi segítség után.

A programhoz az ország bármely pontján, sőt határon túlról is csatlakozhat. A jelentkezési lapon megadhatja, mely településen szeretne önkénteskedni, koordinátoraink pedig keresnek Önnek megfelelő feladatot. Addig is akár meg is tekintheti, hogy eddig milyen feladatokat regisztráltak a honlapunkon.

A Szeretethíd erről szól: segítség másoknak, egymásnak és önmagunknak is. Részletek és jelentkezés: szeretethid.hu