Húsvéti szeretetközösség

A Református Missziói Központ Vakmissziójának Debrecen Mester utcai közössége minden esztendőben húsvétkor úrvacsorás istentiszteletet tart nemcsak Debrecenben, hanem Nyíregyházán is. Idén a nyíregyházi belvárosi gyülekezetben találkoztak, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei testvérekkel is együtt lehessenek.

Igét hirdetett Szőkéné Berecz Ilona, a gyülekezet beosztott lelkésze. A lelkipásztor Lukács evangéliuma 24. része 1-9 verse alapján hirdette Isten igéjét. Elmondta: húsvét nem a böjt utáni húsevés ideje, hanem sokkal inkább a megújulás és a feltámadás örömhírének hirdetése. Az angyalok jelenléte az üdvtörténeti eseményeknél természetes, mert Isten megerősíteni akar mindnyájunkat általuk. S ha egy testvér vagy egy közösség áll mögöttünk, akkor az imádság erejével angyali módon megerősítenek bennünket.

Az igei és az úrvacsorai közösség után a szeretetközösséget oly módon gyakoroltuk, hogy mindenki bemutatkozott – hiszen a látássérültek így tudják meg kik is vagyunk együtt- és mindenkinek felolvasták az igés kártyáját. Közösségünk szeretetvendégséggel ért véget ahol elmélyültek a testvéri kapcsolatok és kedves baráti beszélgetések alakulhattak ki.

Azzal a reménységgel jöttünk haza, hogy a jövőben ilyen szeretet és öröm tölt be mindnyájunkat a nyíregyházi belvárosi alkalmak után.

 

Szakáll Zsombor a Vakmisszió Debrecen Mester utcai közösségének vezetője