Kis könyves éj a Rádayban

Megzenésített versekkel, irodalmi teaházzal, filmvetítéssel várja a Bibliás Könyvesbolt az érdeklődőket egészen éjfélig a független könyvesboltok közös ünnepén, a Kis könyves éjen április 25-én, pénteken.

Számos vidéki és fővárosi kis könyvesbolt várja olvasni, sétálni, könyvek között szórakozni vágyó látogatóit a független könyvesboltok ünnepén, a Kis könyves éjen. Hagyományos és rendhagyó könyvbemutatókat, könyves beszélgetéseket, kiállításokat, játékokat, koncerteket szerveznek szerte az országban.

Éjfélig tartó programok a Bibliás Könyvesboltban
"Nagy dolgokat létrehozni csak isteni energiával, isteni segítséggel lehet" - mondta Borsos Miklós. A Kossuth-díjas szobrász és grafikus művész kiállítása a Biblia Múzeum kiállítótermében látható, amely egységes teret alkot a Bibliás Könyvesbolttal (IX. ker., Budapest, Ráday utca 28.). A tárlaton főként magángyűjteményekben fellelhető műtárgyakat állítottak ki, de néhány ismert gyűjtemény anyagából is kapott kölcsön a Biblia Múzeum. A kiállítás középpontjában Borsos Miklós kisplasztikái és grafikái állnak, köztük a nagyközönség számára eddig ismeretlen alkotások.

A Bibliás Könyvesbolt további programjai:
16.00-24.00 Lakásmúzeum - Horváth Gyula belsőépítész házigazdaként, a kiállítás nappalijában egy pohár bor mellett mutatja be Borsos Miklóst az általa rendezett kiállítás tükrében.
19.00-20.00 Győr Lili Reményik Sándor megzenésített verseiből énekel.
20.00-21.00 Bölcsföldi András novellákat válogat a bolt polcairól és igény szerint fel is olvassa őket.
18.00-22.00 Irodalmi teakészlet
Áprily-málna, Dinnyehéj, (Fa)héjanász az avaron, Pilinszky-szegfűszög, Weöres-áfonya - a kiválasztott tea mellé egy-egy verset is felszolgálunk
16.00-24.00 Filmvetítés
Lélekvándor - Egy valóságos utazás belső útjai

A Kis könyves éj célja, hogy felhívja a figyelmet a független könyvesboltok sokféleségére és egyedülálló értékeire: mennyi hangulat, értékes válogatás, barátságos fészek rejtőzik városainkban. Aki az estét a kis könyvesekkel tölti, hozzájárul ahhoz, hogy felélénküljön a könyvesboltba járás divatja, és ahhoz is, hogy egyre több vásárló válassza tudatosan a személyes kiszolgálás és a kényelmes válogatás örömeit. Az országban egyedülálló Bibliás Könyvesbolt szeretettel várja az érdeklődőket!

A Bibliás Könyvesbolt honlapját itt érheti el.