Médiatréning lelkipásztoroknak

Médiatréninget hirdet lelkipásztoroknak a Dunamelléki Református Egyházkerület. Az akkreditált, 24 kreditet érő képzést május elején tartják szakképzett újságírók vezetésével. A jelentkezéseket április 30-ig várják. Hogy mit lehet megtanulni?

 

Ismét fókuszba kerül a média és a kommunikáció az egyházkerület akkreditált lelkésztovábbképző kurzusán. A résztvevők megtanulhatják, hogyan tolmácsolhatják hatékonyan üzeneteiket. Hogyan készítsenek szórólapot, plakátot. Milyen egy jó gyülekezeti honlap. Hogyan érdemes megfogalmazni híreiket?

A gyakorlati feladatokra épülő képzésen a résztvevők kipróbálhatják magukat interjúhelyzetben szakképzett riporterek közreműködésével. Megtanulhatják, hogyan adjanak nyilatkozatot az írott sajtónak, a rádiónak és a televíziónak. Milyen jogai vannak az interjúalanynak? Hogyan segíthet a média az üzenetek tolmácsolásában? Mire érdemes használni az internet adta lehetőségeket?

A részletek:
A továbbképzés címe: Média: ellenség vagy lehetőség?
A továbbképzés helyszíne, időpontja:
Galyatető, 2014. május 5–8. (hétfő-csütötök)

A továbbképzés előadói a Dunamelléki Református Egyházkerület sajtószolgálatának munkatársai:
Füle Tamás szerkesztőségvezető
Fekete Zsuzsa újságíró
Jakus Ágnes újságíró
Jelentkezési határidő: 2014. április 30., szerda

A Bibliában is találhatunk példát a kommunikáció szerepének megkerülhetetlenségére. Mózes nem volt sem ékesszóló szónok, sem született vezető. Nehezen forgott a nyelve, ezért Isten Áront rendelte mellé, hogy beszéljen helyette. Ő volt a „szóvivő".
A modern információs társadalmakban is alapvető fontosságú a kommunikáció. Az a szervezet ugyanis, amelyik nem közvetíti aktívan üzeneteit a külvilágnak, számolhat azzal, hogy hamis kép alakul ki róla, esetleg súlytalan, láthatatlan marad. A sajtó egyre növekvő szerepét nem lehet figyelmen kívül hagyni az egyházi kommunikációban sem, a templomfalakon kívül is lehet tolmácsolni az evangélium üzenetét, a média pedig kiválóan használható erre.

Szeretettel várjuk képzésünkre, amelyre a jelentkezési lapot itt találja.


A képzésen 24 kredit szerezhető.


Kérjük, hogy jelentkezési lapját kitöltve Szabó Gabriella tanulmányi titkárnak az alábbi címre juttassa el elektronikus formában:
szabog@raday28.hu


A regisztrációs díj dunamelléki gyülekezeti lelkészek részére: 6.000.- Ft., azaz hatezer forint.


A jelentkezés a regisztrációs díj befizetésével válik érvényessé.
Amennyiben Ön a kurzusonkénti 6.000 forintos regisztrációs díjat átutalással kívánja befizetni, kérjük, hogy a következő bankszámlára utalja az összeget, a kurzus címének megjelölésével:
Dunamelléki Református Egyházkerület: 10405004-00026929-00000006
Az átutalás közleménye: "Média - lelkésztovábbképzés"
Amennyiben Ön csekken kívánja befizetni a kurzusdíjat, kérjük, hogy postai belföldi átutalási utalványon tegye a kurzus címének megjelölésével a következő címre:
1092 Budapest, Ráday u. 28.

További információk Szabó Gabriella tanulmányi titkárnál kérhetők.
szabog@raday28.hu
telefon: 30/248-96-79

Olvassa el, hogy mit mondtak a lelkipásztorok, akik már részt vettek az egyházkerület médiatréningjén.