Világszínvonalon

A XI. Református Zenei Fesztivál szinte minden ízében olyan, mint bármelyik hasonló világi rendezvény. Amiben azonban jelentősen eltér, hogy három napig velünk van az evangélium - mondta Böszörményi Gergely fesztiváligazgató. Május 23. és 25. között világszínvonalú koncertek, kerekasztal-beszélgetések, kézműves- és könyvvásár várta az érdeklődőket Ferencváros szívében, a Ráday utcában és a Bakáts téren.

Az elmúlt tizenegy évében tovább erősödött bennünk a bibliai tanítás, hogy tegyetek tanítványokká minden népeket - fogalmazott a Magyar Örökség Díjas Böszörményi Gergely. A református zenei fesztivál évről évre segít abban, hogy Krisztus evangéliuma terjedjen - fűzte hozzá a fesztiváligazgató.


- A rendezvényünk minden ízében hasonló a világi fesztiválokhoz, hiszen itt is lehet kapni magyaros ételeket, sört, bort, pálinkát, lehet vásárfiát venni, de abban különbözik a többi rendezvénytől, hogy három napon át velünk van az evangélium. A meghívott zenekarok világszínvonalú zenével szolgálnak a hallgatóknak. A fesztiválra természetesen nem csak reformátusok jöhetnek, bárkit szívesen látunk. Célunk, hogy összefogjunk egymással és bizonyítsuk, hogy a keresztyénség elhívása és hite egy és ugyanaz.

Évről évre a kilencedik kerület szíve, a Bakáts tér a közös éneklés helyszíne. Ferencvárosnak az egyik legkiemeltebb és legkedvesebb rendezvénye a református zenei fesztivál - mondta Bácskai János, a IX. kerület polgármestere.


- Egész életünkben arra törekszünk, hogy építsük a közösségeinket. A legkisebb közösség a család, de nagyon jó, ha a család egy még nagyobb közösséghez, a gyülekezethez tarozhat - tette hozzá.

Fekete Zsuzsa interjúja 

 

Fotó: Kalocsai Richárd