Várják a jelentkezőket a fesztiválra

Testvéreinknek és a világnak is meg kell ismernie az egyházat, ezért a Református Zenei Fesztivál alapgondolata tíz éve ugyanaz: megőrizni és megmutatni református zenei kincsünket, kultúránkat a jelen- és az utókornak - mondta a rendezvényről Böszörményi Gergely fesztiváligazgató. A fesztivál szervezői szeretettel hívnak minden református intézményt és gyülekezetet, hogy vegyen részt a XI. Református Zenei Fesztivál eseményein május 23-án és 24-én Budapesten.

Az alábbiakban a Református Zenei Fesztivál igazgatója, Böszörményi Gergely Magyar Örökség Díjas producer felhívását olvashatják.

 

Kedves Testvérek!

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt és református intézményt, gyülekezetet, hogy vegyen részt a XI. Református Zenei Fesztivál eseményein Budapesten, 2014. május 23-án és 24-én. A tavalyi fesztiválra számos református iskola diákjai és tanárai, valamint gyülekezetek is eljöttek, kórussal, tánccal, verssel bemutatkozni.

Pénteken és szombaton (a fesztivál első két napján) igen változatos program várja a résztvevőket és közönségként jelenlévőket. (Zsoltáros fáklyás menet, késő esti zenés áhítat, 500-fős fesztiválkórus a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, Kálvin kertje-építés, éjjeli táncház, kézműves vásár, kerekasztal-beszélgetések, kórustalálkozó, rézfúvós találkozó, néptánc és sok-sok zenekar koncertje – Sebő együttes, Misztrál együttes, Cimbaliband, Berka, Ismerős Arcok, Invocatio Musicalis, Szalonna és bandája, Anima Soni stb.)
A Református Zenei Fesztivál idén is a „Május 22. – A református egység ünnepe" kiemelt kulturális rendezvénye. Ezért külön is hívunk minden hazai és határon túli iskolát és gyülekezetet, hogy kisebb-nagyobb csoporttal vagy legalább néhány taggal vegyen részt az ünnepen.


Itt megtalálhatóak a Nemzeti Múzeum lépcsőjén éneklő 500 fős fesztiválkórus énekrendje, kottái és a szükséges információk. Kérem, hogy azok, akik részt kívánnak venni ebben a kórusban
- küldjék el jelentkezésüket
- nyomtassák ki a 14 oldalas pdf dokumentumot (énekrend + kották), és tegyék egy fekete mappába.
Főpróba: gyülekezés a Kálvin téri református templomban 14:00-14:30 óráig, főpróba 14:30-16:30 óráig, utána 20 perc szünet, 16:50-17:00 sorakozó a templom előtt, 17:00 órakor átvonulás a Nemzeti Múzeum kertjébe, köszöntő, majd koncert, ami este fél hétre ér véget.