A Harangszó augusztusi első számából (2009/15.)

A Harangszó augusztusi első számából (2009/15.) A Lecsméri Református Egyházközség hármas ünnepéről - a felújított templom felszentelése, az új nagyharang szolgálatba állítása és Kánya Zsolt Attila lelkipásztor gyülekezeti beiktatása – tudósít a Harangszó címoldala. A lap vezércikkét Angyalirigylés címmel Vörös Éva jegyzi. Ötödik részéhez érkezett a Harangszó Kálvin-sorozata, melyben Dr. Csohány János neves egyháztörténész a reformátor munkásságát összegzi. Tóth Erzsébet presbiter és Ciavoi Létai Andrea Gondolatok egy édesapáról címen Lugosi Mihály élesdi lelkipásztor emléke előtt tisztelegnek, halálának egyéves évfordulóján. A Harangszó több írása is az átvilágítási folyamattal foglalkozik. Köztük Forró László előadó-tanácsos Múlt és jelen című írásában leszögezi: „a kérdés rendezése nem a múlt okafogyott bolygatása, hanem következményeit tekintve a jövő pillére.” Jakabffy László Áldás, népesség Biharban című írása az egyházban zajló demográfiai folyamatokat elemzi. A Presbiter-oldal az augusztus végén Aradon és Battonyán tartandó egyházkerületi presbiteri konferencia részletes programját közli. A legfőbb presbiteri jellemvonás a hit és az engedelmesség - állapítja meg ugyanezen oldalon közölt írásában Dr. Bónis Béla és Vass Zoltán. A lapszám négyoldalas választási mellékletet is tartalmaz, mely közli a Királyhágómelléki Református Egyházkerület választási szabályzatát, valamint az egyházközségi tisztújítások és az időközi püspökválasztás ütemtervét. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban. A lap internetes oldala a http://harangszo.blogspot.com címen olvasható.

A Harangszó augusztusi első számából (2009/15.)

 

A Lecsméri Református Egyházközség hármas ünnepéről - a felújított templom felszentelése, az új nagyharang szolgálatba állítása és Kánya Zsolt Attila lelkipásztor gyülekezeti beiktatása - tudósít a Harangszó címoldala.

A lap vezércikkét Angyalirigylés címmel Vörös Éva jegyzi. Ötödik részéhez érkezett a Harangszó Kálvin-sorozata, melyben Dr. Csohány János neves egyháztörténész a reformátor munkásságát összegzi. Tóth Erzsébet presbiter és Ciavoi Létai Andrea Gondolatok egy édesapáról címen Lugosi Mihály élesdi lelkipásztor emléke előtt tisztelegnek, halálának egyéves évfordulóján.

A Harangszó több írása is az átvilágítási folyamattal foglalkozik. Köztük Forró László előadó-tanácsos Múlt és jelen című írásában leszögezi: „a kérdés rendezése nem a múlt okafogyott bolygatása, hanem következményeit tekintve a jövő pillére."

Jakabffy László Áldás, népesség Biharban című írása az egyházban zajló demográfiai folyamatokat elemzi.

A Presbiter-oldal az augusztus végén Aradon és Battonyán tartandó egyházkerületi presbiteri konferencia részletes programját közli. A legfőbb presbiteri jellemvonás a hit és az engedelmesség - állapítja meg ugyanezen oldalon közölt írásában Dr. Bónis Béla és Vass Zoltán.

A lapszám négyoldalas választási mellékletet is tartalmaz, mely közli a Királyhágómelléki Református Egyházkerület választási szabályzatát, valamint az egyházközségi tisztújítások és az időközi püspökválasztás ütemtervét.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban. A lap internetes oldala a http://harangszo.blogspot.com címen olvasható.