A Harangszó augusztusi második számából (2009/16.)

Ezúttal egy a Jónás próféta történetét feldolgozó, a biatorbágyi női csendeshéten elhangzott áhitat szerepel a lap címoldalán, Jónás, az Istenhez forduló próféta címen.

Ezúttal egy a Jónás próféta történetét feldolgozó, a biatorbágyi női csendeshéten elhangzott áhitat szerepel a lap címoldalán, Jónás, az Istenhez forduló próféta címen. A vezércikkben az átvilágítással foglalkozik a szerző: Sándor Lajos, aki „felkutatta” e témában Mikes Kelemen 208. rodostói levelét. Új kenyér – jóllakott lélek címen jegyzi írását Mikló Ferenc, a Bihari Egyházmegye esperese, újkenyér ünnepe közeledtével. Idén tizedik alkalommal szervezték meg az érsemjéni gyermekek bibliahetét, erről és a gyülekezet néhány tagjának Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kirándulásáról Fülöp János küldött beszámolót. Ismét jelentkezik a Gyülekezeti múltidéző című rovat, melyben ezúttal a boksánbányai leányegyház történetét ismerteti Makay Botond. A presbiteri oldalon Ravasz László: Ki lehet presbyter című írása mellett Békefy Lajos történelmi visszatekintése olvasható a presbiteri rendszer létrejöttéről. A Mozaik-oldalon Méliusz Juhász Péter: Szent Jób könyve című tavaly, hasonmás formában megjelent fordítás ajánlása olvasható Tőkés László EP-képviselő tollából. A Harangszó 16. száma Lászlóffy Aladár, Babits Mihály és Berde Mária verseit közli. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban. A lap internetes oldala a http://harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Ezúttal egy a Jónás próféta történetét feldolgozó, a biatorbágyi női csendeshéten elhangzott áhitat szerepel a lap címoldalán, Jónás, az Istenhez forduló próféta címen.

A vezércikkben az átvilágítással foglalkozik a szerző: Sándor Lajos, aki „felkutatta" e témában Mikes Kelemen 208. rodostói levelét.

Új kenyér - jóllakott lélek címen jegyzi írását Mikló Ferenc, a Bihari Egyházmegye esperese, újkenyér ünnepe közeledtével. Idén tizedik alkalommal szervezték meg az érsemjéni gyermekek bibliahetét, erről és a gyülekezet néhány tagjának Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kirándulásáról Fülöp János küldött beszámolót. Ismét jelentkezik a Gyülekezeti múltidéző című rovat, melyben ezúttal a boksánbányai leányegyház történetét ismerteti Makay Botond.

A presbiteri oldalon Ravasz László: Ki lehet presbyter című írása mellett Békefy Lajos történelmi visszatekintése olvasható a presbiteri rendszer létrejöttéről.

A Mozaik-oldalon Méliusz Juhász Péter: Szent Jób könyve című tavaly, hasonmás formában megjelent fordítás ajánlása olvasható Tőkés László EP-képviselő tollából.

A Harangszó 16. száma Lászlóffy Aladár, Babits Mihály és Berde Mária verseit közli.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban. A lap internetes oldala a http://harangszo.blogspot.com címen olvasható.

 

 

 

 

 

Csatolt állományok