Művészeti pályázat a Csillagponton

Pályázni eredeti, hitbeli ihletésű, illetve a bátorság tárgykörével foglalkozó művészeti alkotásokkal lehet.

A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó művészeti pályázatot hirdet református fiatalok és református gimnáziumi diákok részére. Pályázhat minden Magyarországi és a világ bármely táján élő, magyar református kötődésű fiatal.

Pályázni eredeti, hitbeli ihletésű, illetve a bátorság tárgykörével foglalkozó művészeti alkotásokkal lehet. Pályázni kizárólag korábban máshol nem publikált alkotásokkal lehet. Egy pályázó több művel is pályázhat. Nevezési díj nincs.

Pályázati munkákat a következő technikákkal készítve várunk:

- grafit, toll, tus
- akvarell, tempera, olaj
- linómetszet, rézmetszet, rézkarc
- szőttes
- montázs, kollázs
- digitális montázs
- fotó, digitális fotó
- tetszőleges anyagból készült kisplasztika
- kevert technikák

A pályázat beadható az eredeti alkotás vagy az alkotásról készült fényképfelvételek és szöveges leírás benyújtásával a következő címek valamelyikén:

- elektronikus úton a csp.palyazat@gmail.com email-címre, vagy
- postai úton az MRE Zsinati Ifjúsági Iroda, 1440 Bp. 70. Pf. 5. címre, vagy
- személyesen az MRE Zsinati Ifjúsági Irodára (1146 Bp. Abonyi u. 21.).

A beérkezési határidő 2009. július 17. péntek (24:00). A határidő után beérkező pályaműveket nem értékeljük.

A képeken, levélben vagy e-mailben beadott pályaművek eredetijét a Csillagpont helyszínére személyesen el kell hozni, itt történik meg a művek bírálata és bemutatása a Kamaszsátor alkalmi kiállításának keretében.

Minden pályázó mellékelje a munkája mellé a következő adatokat: nevét, születési dátumát, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét (ha van), gyülekezetének nevét, ahová jár (ha van), iskolája nevét és postai címét, valamint hogy milyen és hányadik osztályt végez (ha tanuló), a pályázat elkészítését támogató tanár, lelkipásztor vagy ifjúsági vezető nevét (ha van).

Minden pályázónak mellékelnie kell egy személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, teljes nevet, valamint a mű(vek) címét is tartalmazó Nyilatkozatot, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és az alkotó hozzájárul annak térítésmentes bemutatásához a Csillagponton és a Magyarországi Református Egyház kiadványaiban. (A bemutatott eredeti pályaműveket a Csillagpontot követően az alkotók kérésre visszakaphatják.)

A beérkezett pályázatokat a Csillagpont szervezőiből és képzőművészekből alakult zsűri bírálja el.

Főbb bírálati szempontok:

- a pályamű eredetisége;
- a kivitelezés technikai és formai színvonala, esztétikai kivitele;
- a kiírásban felsorolt követelmények betartása.

A műveket az alkotók életkora szerint több kategóriában bíráljuk (középiskolások, egyetemisták, fiatal felnőttek korosztálya). A legjobb alkotások szerzői oklevelet vehetnek át, és csillagpontos ajándékokban részesülnek, valamint munkáik bemutatásra kerülnek a Találkozón. A díjazott művek felkerülnek a Csillagpont honlapjára. A díjazottak száma nincs előre megszabva, létszámtól függetlenül minden jól sikerült alkotás elismerésben részesül.

A pályázatról további felvilágosítást nyújt <a href="mailto: \n <!-- document.write( 'e-mailben Dávid Anna Dóra szervező.