Szabad a zene a Keresztút Kiadónál

A kiadó 1993-2000 között megjelent nyolc kiadványa szabadon letölthető a Parókia portál hangtárából.

A kilencvenes években készített felvételek kazettán, majd CD-változatban állandó szereplői voltak a hazai keresztyén-zenei kínálatnak.
A terjesztés nehézségei és a zenehallgatási szokások változása okán a kiadó munkatársai arra az elhatározásra jutottak, hogy kiadványaikat szabadon letölthető formában adják közre, 320kbps, MP3 formátumban. Erre is alkalmas felület a megújult Parókia portál Digitális Kollégiumának Hangtára.

Használja ki-ki a saját örömére, vagy szolgálatai során!

A Közösségi énekek sorozat az elmúlt évtizedek népszerű közösségi énekeit dolgozta fel, igényes hangszerelésben.

Csend van bennem
A sorozat első darabja egyben a legnépszerűbb is. A felvételeken régi szép ébredési énekek, halleluják hallhatók. A gazdag zenei kíséret segít elmélyíteni a lelki élményt.



Üzenet
Az elmúlt néhány évtized során protestáns gyülekezetekben szívesen énekelt közösségi énekekből válogattunk. Az volt a célkitűzésünk, hogy az énekek eredeti értékeit megőrizve és felmutatva, friss, mai hangulatban szólaltassuk meg azokat.


Szelíd szemed
Kiadványunk a Református Énekeskönyv énekeiből válogat, a dallamok eredetét idéző hangszerelésben, ugyanakkor mai, friss hangzásvilágban. Az énekesek bennsőségesmegszólalása - imádság.



Vándor vagyok
Vándor Gyula énekei évtizedek óta jelen vannak ifjúsági közösségeink énekgyűjteményeiben.
"...a bennem versben és dallamban kifejezésre jutott, saját és az ifjúság hívő életének örömeiről és harcairól szóló énekeket tanítottam az órákon és konferenciákon, mondván: Valakitől kaptam." -vallott erről a több mint negyven évet az ifjúsági munka szolgálatában töltött szerző.


 

Verses-zenés bizonyságtételek Füle Lajos költőtől

Hazafelé
Füle Lajos üzenete, gondolatai mindazok számára, akik hazafelé tartanak, Istenük előtt való megállásra készülnek - tehát valamennyiünknek.
Verses-zenés összeállítás 35 percben.

 

Köszönöm, hogy hinni, remélni
Én is idejöhettem élni,
S földi időm ha itt letelne,
Kaput nyitsz az időtelenbe.

Vallomás
A GOLGOTÁRÓL belátni az egész világot 
Bizonyságtétel versekben

 

 

 

 

Keresztút zenekar
A Keresztút koncertjei során megfordult iskolákban, börtönökben, művelődési házakban és természetesen templomokban. Az akusztikus hangszerek dinamikus játéka alapozza meg az egyedi hangzást, mely létrehozza az értelem és érzelem találkozását, az üzenet megszólító, megragadó erejét; vagyis a Keresztút-dalokat.

Útmenti dalok
A Keresztút együttes első hivatalos kiadványán már saját dalok szólnak a modern társadalom perifériájára szoruló ember küzdelméről, Istenhez fordulásáról.

 

 

Találkozások
A Találkozások c. album próbálja találkozásra bírni a körön belül és kívül állókat egymással és Istennel.

 

 

 

 

Legutóbbi kiadványunk, az egyetlen, amit továbbra is kereskedelmi forgalomban tartunk:

Nem tudni másról
CD: 2000,- Ft

A Keresztút-dalok egyéni hangját az üzenet sodró, mindent félre söprő ereje adja:"Mert nem végeztem, hogy egyébről tudjak köztetek, mint a Jézus Krisztusról, mégpedig mint megfeszítettről" (1Kor 2,2)

Megvásárolható a Harmat Kiadónál és megrendelhető a Keresztút Kiadótól.