"Tebenned bíztunk eleitől fogva"

A református egyház félórája a Kossuth Rádióban.

A május 20-án elhangzott műsorban három példaértékű kezdeményezésről számoltunk be:

A Református Szeretetszolgálat Református Nevelőszülői Hálózatot kíván létrehozni, melynek megszervezésével Horváthné Váradi Ildikót bízták meg. Műsorunk első riportjában arról beszél, hogy miért van szükség református nevelőszülői hálózatra, milyen lépéseket tettek már eddig a kezdeményezés megvalósítása érdekében, illetve miben segíthetnek a gyülekezetek a továbbiakban.

Az elmúlt hétvégén tartottak Csősz-Soponyán egy ökumenikus missziói programot, amelynek a TÉMA elnevezést adták. Vörös Virág járt a helyszínen, és beszélgetett a résztvevőkkel és meghívott vendégekkel, így többek között Simon András grafikussal is.


Sokat hallottunk már arról, hogy május 22-én a Kárpát-medencében élő magyar reformátusok kinyilvánítják összetartozásukat, és létrehozzák a Magyar Református Egyházat. Ennek kapcsán már korábbi műsorainkban is volt szó az egységről. Műsorunk harmadik riportjában arról számolunk be, hogy a budaörsi Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola felvette a kapcsolatot egy kárpátaljai református iskolával, és az a szándékuk, hogy ezt a kapcsolatot egyre szorosabbra fűzik. A megvalósuló egység szép példáját láthatjuk ebben.

A május 20-án elhangzott műsor letölthető és meghallgatható a kapcsolódó dokumentumra kattintva.


A műsor telefonszáma: (30) 333-1118. Adásunk után egy órán keresztül hívható a (1) 333-1118-as számon. Várjuk üzeneteiket, véleményüket!
Postacím: 1146 Budapest, Abonyi u. 21. Telefon: (30)333-1118. E-mail: reformatusok@levele.hu.

Forrás: www.reformatus.hu

Csatolt állományok