Szeretethidak a Szilágyi Dezső tér környékén

Május 20-án szombaton reggel kilenc órakor a budai Szeretethíd programunk egy zenés-énekes áhítattal kezdődött a Szilágyi Dezső téri templomban.

A Budai Református Egyházközség tagjai mellett sokan eljöttek közénk segíteni a budapesti listára regisztrált egyéni és csoportos jelentkezők is. 
Siba-Rohn Hilda és Horváth Dániel helyi lelkipásztorok igei üzenete után az összegyűlt önkéntesek kirajzottak a város különböző pontjaira. 
 
Ezek a hidak épültem szombaton szeretetből:
  1. Egy csoport teajáratot szervezett a Batthyány térre, de a szendvicsek mellé most a melegre való tekintettel nem teát hanem limonádét készítettek Schön Kriszta vezetésével. 
  2. Egy másik csoport a Schweitzer otthonba ment el zenés áhítatot tartani az idős lakóknak Cseke Lilla vezényletével.. 
  3. A harmadik csoport a Gyökössy Óvoda udvarán lévő játszóteret festette újra Mózes-Horváth Ingrid és férje Ákos irányítása alatt. Itt több gyerek volt, mint felnőtt! 
  4. A negyedik csoport a Mészáros utcai Szivárványország fogyatékos napközi udvarát tette rendbe, csoportvezetőjük Tárnok Anna volt, a munkálatok irányítását Balla Gabu végezte. 
  5. Az ötödik csapat: sok-sok apró kisgyermek és szüleik - A BÉLA és a Füge csoport -  a Szilágyi Dezső téri templom kertjében gyomláltak lelkesen.  
  6. A hatodik csoport a templom előtti rézsűn Horváth Dániel irányítása alatt mintegy 700 db élő virágpalántából kiültette az ige üzenetét, hogy JÓ AZ ÚR.
  7. A hetedik csoport a konyhán serénykedett, László Erzsike vezetése alatt, hogy az egész nap fáradozók a szolgálat befejezése után meg tudjanak ebédelni. 
 
Ezekben a csoportokban mintegy 150 fő szolgált különböző helyszíneken, különböző feladatok végrehajtásában, de a többi napon szolgálókkal együtt a létszámunk a 250 főt is elérte. (A fenti programokon kívül a többi napokon volt fonalbontás az Asszonykörben, kórházi zenés áhítatok a Szent Imre kórházban, virágültetés a cserkészekkel, zenés áhítat a Szobi utcai hajléktalan lábadozó kórházban, gyülekezetlátogatás Túrkevén, játszótér rendbetétel as Franklin utcai játszótéren, közösen a Filadelfia Ház csapatával és a Csík Ferenc Iskola hittanosaival, áhítat és szeretetvendégség a Batthyány téri máltai idősek otthonában és  idősek és betegek látogatása.)
 
És a legekről: 
Az idei budai Szeretethíd legidősebb résztvevője özv. Hanczár Istvánné Zsizsi volt a maga 91 évével, aki  a budai Asszonykör tagja. nem csak a Szeretethídban, de az egész év folyamán minden csütörtöki napon bontott és maradék fonalakból takarókat készítenek az erdélyi Emmaus gyermekotthon javára. 
 
Az idei budai Szeretethíd legfiatalabb tagja: Szanyi Tamás -Száva Bea kislánya Szanyi Borcsika, aki négy hónapos. (A Szivárványország napközi udvarát tették rendbe a Jáspis családos csoport tagjai, de külső segítők is voltak.) 
 
Örömünkre sok-sok több gyerekes család is részt vett az idei Szeretethídon, de az egészen biztos, hogy Mózes-Horváth Ingrid és Ákos családja volt a legnépesebb, akik június elejére várják a 9. gyermekük érkezését. A nyolc gyerekből csak egy hiányzik, a legidősebb, de Ingrid pocakjában jelen volt a kilencedig gyermekük is, akit június elejére várnak. Hordozzuk őket imádságban!
 
Legyen mindezért Istené a dicsőség, és neki adunk hálát, hogy szolgálhattunk! Reméljük jövőre újra találkozunk a Szeretethídon, de addigis a közvetlen környezetében mindenki szolgálhat azokkal a lelki ajándékokkal, amivel az ÚR megajándokozott bennünket.
 
 
Csenki Zsuzsanna
- budapesti Szeretethíd koordinátor