Tört fehér

Az olaszországi buszbaleset áldozataira emlékezünk.

tört fehér

innen hajóval megyek tovább
és ne mondd
itt vizet nem látsz
se tavat se óceánt

innen hajóval megyek tovább
és ne mondd
te jobban tudod a ringatást
az édest és a mostohát

innen hajóval megyek
tovább
és ne mondd
ki varr nekem szélcsendben is
dagadó vitorlát

innen hajóval megyek tovább
a test lélekvesztőjén
már megjött az ács
ki mindeneket újra
vízre bocsájt

Hegedűs Gyöngyi


Kép: Paramahansa Yogananda
Lake Chapala, MX. 1929

 

Segítség iskolai osztályoknak

Ma minden iskolában megemlékeznek a Szinyei Merse Pál Gimnázium múlt péntek éjjel tragikus balesetet szenvedett egykori és volt diákjairól, tanárairól. A tragédia csoportos feldolgozásához és a méltó megemlékezéshez nyújt gyakorlati segítséget pedagógusoknak egy szakmai weboldal. 

Tizenhatan életüket vesztették múlt péntek éjjel az olaszországi Verona közelében történt autóbuszbalesetben. A legfrissebb jelentések szerint két utas állapota kritikus, négyé pedig súlyos. Többen könnyebb sérüléseket szenvedtek. A buszon a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárai, egykori és jelenlegi diákjai és hozzátartozóik utaztak, sítáborból tartottak hazafelé, amikor ismeretlen okból az autóbusz betonfalnak ütközött.

Az egész országot megrendítette a tragikus baleset híre. Sokan együttéreznek az áldozatokkal és hozzátartozóikkal. A nemzeti gyásznapon a középiskolákban is az elhunytakra emlékeznek. 

Igény van ilyenkor a csoportos gyászfeldolgozásra is a hasonló korú, akár szintén sítáborba járó fiatalok körében. Tanároknak nyújt segítséget az osztalyfonok.hu weboldal összeállítása, amely nemcsak a csoportbeszélgetés levezetéséhez ad támpontokat, de a gyászfeldolgozás hátterét is ismerteti.

Az iskolai beszélgetésekhez megadott alapvetéseket itt érheti el. 

Az elhunytak hozzátartozóinak, valamint az érintettek gyászában és fájdalmában egyházkerületünk és a Parókia portál munkatársai is osztoznak